февруари 7, 2023

НУ „Христо Ботев“ изпраща випуск 2018-2019г.

1 min read

 

На 31 май четвъртокласниците си казаха „Довиждане“ със своето първо и любимо училище.

С песни, стихове и танци, те изразиха искрената си любов и признателност, а изпълненията им бяха повече от емоционални и успяха да трогнат всички присъстващи.

За неуморния и всеотдаен труд на своите учители, четвъртокласниците ги удостоиха с почетната награда „Оскар“. Грамоти от децата получиха и учителите, които през тези четири години са били тяхна опора.

Всеки випуск има и своя първенец. Тази година това признание получи Кристиян Цочев. Наградата връчи директорът на училището – г-жа Мариана Митова. Развълнуван от оказаната му чест, той поздрави всички свои учители и съученици.

Тържествен момент за присъстващите, както и за самите деца, беше връчването на удостоверенията за завършен начален етап на основното образование от г-жа Митова. Учениците от випуск 2018-2019г. оставиха скъп спомен за  първото си училище, като  поднесоха подарък на своя директор.

На фона на песента „Клетва“, облечени в тоги и шапки, четвъртокласниците се докоснаха за последен път до светинята на училището – знамето на НУ  „Христо Ботев“.

Специален поздрав към тях беше песента „Хвърчило“ в изпълнение на вокалната група „Звънчета“. Танцът на мажоретките също бе лично посветен на завършващите ученици.

Тържеството приключи с традиционно българско хоро, поведено от учениците от  четвърти клас.