февруари 8, 2023

С името на Ботев

1 min read

На 24 април с концерт от песни, стихове и танци НУ „Христо Ботев“ отбеляза своя патронен празник. Богатата празнична програма, в съчетание  с прекрасното време, приповдигна духа на всички присъстващи.

Децата от НУ „Христо Ботев“ превърнаха своето училище в цветна работилница за боядисване на яйца и изработване на великденска украса, като в  инициативата се включиха  родители и близки.

Празникът беше предшестван от редица мероприятия  и дейности, посветени на патрона на училището. Всички деца и ученици успяха да се изявят.

Под надслов „С името на Ботев“ във фоайето на училището бе открита изложба, сътворена от сръчните ръчички на децата от подготвителните групи. Своето уважение засвидетелстваха и учениците чрез старателно изработени постери, посветени на живота и делото на революционера.

Първокласниците показаха краснопис, преписвайки стихове на Ботев. Второкласниците доказаха в диктовка, че вече пишат вярно и без грешка. Във втори „б“ клас  г-жа Ковачева изнесе урок по родолюбие  пред  родителите на тема „ С България и Ботев в сърцето“.

Трети и четвърти  клас премериха сили от област Човекът и обществото в състезание „ Минута е много“, разделени на два  отбора- Зелени и Червени.

Най-емоционален за децата беше последният ден от седмицата, посветена на патрона на училището.

Училищното настоятелство и Общественият съвет осигуриха празничен обяд за всички.

Директорът на училището – г-жа Мариана Митова връчи награди на  участниците от проведените състезания  и конкурси.

Настъпи най-щастливият момент за децата- дискотека в двора на училището.

Дните, посветени на Ботев, се превърнаха в урок по родолюбие и забавление.