февруари 8, 2023

Баба Марта в училище

1 min read

На 1 март, рано сутринта, на входа на училището учениците закичиха с мартеници родителите и целия екип на НУ „Христо Ботев“ . Баба Марта посети всички деца от подготвителните групи и учениците и им раздаде мартенички.
В рамките на кампанията „Не на агресията! Ние учим, творим и играем заедно“ в голямото междучасие децата от подготвителните групи, учениците и учителите се наредиха един до друг в двора на училището и завързаха една за друга своите мартенички, като по този начин успяха да обиколят цялото училище. „Отношенията в училище трябва да се градят на основата на уважението, обичта, взаимната помощ и приятелски подадената ръка“ – смятат учениците от школото.
Ученици облечени с народни носии поздравиха с празника г-жа Донка Михайлова – кмет на Община Троян и служители от Общинска администрация, служители на троянското управление на МВР, г-жа Стаменка Дамянова – изпълнителен директор на „Хлебопроизводство и сладкарство“ ЕООД, д-р Виолета Койновска, г-н Радослав Чолаков .
Както всяка година имаше и отличени деца в проведените мартенски конкурси. За своето старание и оригиналност получиха напълно заслужени награди, които бяха връчени от директора на училището-г-жа Мариана Митова.