Коледен базар в НУ „Христо Ботев”

За поредна година НУ „Христо Ботев” проведе традиционен  благотворителен Коледен базар, организиран по инициатива на Обществения съвет и училищното настоятелство.

Оригинални коледни картички, сувенири, сурвакници, както и всевъзможни домашно приготвени вкусотии изкушаваха посетителите на базара.

Приветствие към присъстващите направи г-жа Петя Василева-председател на ОС, а децата от  вокална група „Звънчета”  ги поздравиха с коледни песни и стихове.

Специален гост на базара беше госпожа Донка Михайлова-кмет на Община Троян, която пожела на всички весели и светли празници.

В организираните традиционни коледни конкурси награди получиха 5 деца от подготвителни групи и 18 ученици, г-жа Мариана Митова- директор на НУ „Христо Ботев, лично връчи наградите на победителите. В обръщението си към присъстващите тя отправи своите искрени благодарности към всички споделили идеята за провеждането на базара и превръщането му в реалност.  „Ние сме тук, ученици, учители, родители и гости, обединени от идеята, че на най-светлия християнски празник трябва да има само светнали от радост детски лица и сбъднати желания. Нека заедно сътворим доброто и да отбележим края на една успешна и плодотворна година за училище „Христо Ботев”. Поздравявам всички с настъпващите коледни и новогодишни празници”-добави още г-жа Митова.

Сумата, която се събра е 2705 лв., като една част от тях ще бъдат дарени за децата, чиито домове изгоряха в кв. Велчевски, а останалите средства ще бъдат вложени в Пролетен празник на училището.

Благодарим на всички, които се  включиха в това благотворително мероприятие.