Национална седмица на четенето

НУ „Христо Ботев”   отбеляза  Националната седмица на четенето, като я превърна в истински празник на книгата и литературните герои.

Първокласниците бяха провокирани да открият 10 причини защо трябва да се научат да четат. Разсъжденията им бяха, както по детски наивни и  интересни, така и напълно логични.

Второкласниците  изработиха колективен постер след проведена аналогична беседа „10 причини да чета”. С голямо удоволствие и вълнение превърнаха ежедневните междучасия в  „четящи междучасия ”.

Напълно завладени от магията на книгата се оказаха и третокласниците, които се потопиха в чудния свят на приказките като взеха участие във верижно четене.

Четвъртокласниците, драматизираха приказките „Червената шапчица” и „Житената питка” пред децата от ПГ „Весели слънца” и ПГ „Пчеличка”. Малчуганите трябваше да оцветят и подредят пъзели, изобразяващи герои от тези приказки. Щастието и положителните емоции бяха изписани на личицата им. Четвърти клас получи от третокласниците „ Пътуващата книга“ и се наредиха в кръг, за да  почувстват и обединят около  посланието на книгата, водещо ни към мъдрост и размисъл за всички моменти от  живота.

Седмицата приключи с „ Парад на хвърчилата”, старателно изработени от учениците.