Четвъртокласничката Симона Анчева – първа в Национален конкурс за рисунки

Младата художничка Симона Анчева от IV „а“ клас от НУ “Христо Ботев“ -Троян доказа своя талант на национално ниво. Тя спечели първо място в 6-тия Национален конкурс за детска рисунка „Българските приказки – извор на мъдрост и доброта“. Конкурсът се организира от Сдружение „Дай, бабо, огънче!“ и Консултативен съвет по младежка политика – Перник. Симона получи вдъхновение от приказката „Житената питка“, което въплъти в прекрасна рисунка. Тя изобрази в творбата си с реалистичен рисунък главните герои от приказката – Кума Лиса, и Житената питка – хитро кацнала на нейната муцуна. Рисунката донесе първо място на Симона, много награди, грамота и медал.

Участието на наши ученици в извънучилищни конкурси и състезания е много важно, защото само така те могат да съизмерят своите възможности с други деца, на по-високо ниво. Така получаваме реална представа за качеството на образователния процес, което постигаме“ – каза Мариана Митова, директор на НУ „Христо Ботев“.

Призовото първо място на Симона Анчева в националния конкурс за детска рисунка е само началото на блестящия път на една млада художничка. Успехът ѝ се превърна в основателен повод за гордост на нейните родители, учители, съученици и приятели.img_20161027_12240214881444_1329378040419280_1381843673_o