Нов и различен старт на учебната 2016/2017 година в НУ „Христо Ботев“ – Троян

По различен начин стартира новата учебна година в НУ „Христо Ботев“ – Троян.
За пръв път 15-ти септември бе обявен за „ден без цветя“, по инициатива на училищното настоятелство. Средствата, предвидени от родителите за закупуване на цветя за учителите, бяха предоставени като дарение. Сумата, която се събра беше в размер на 1293 лв. Парите ще послужат за закупуване на 2 монитора за класните стаи.
През учебната 2016/2017 г. в НУ „Христо Ботев” ще се обучават, възпитават, социализират и отглеждат 38 деца в 2 подготвителни групи и 175 ученици от I до IV клас, разпределени в 8 паралелки.
Всички с трепет прекрачиха училищния праг на 15-ти септември. За празничната атмосфера се бяха погрижили г-жа Славкова, Елена Иванова и Бисерка Георгиева. Те помогнаха на ученици от втори, трети и четвърти клас да подготвят богата празнична програма. Така училищния двор заехтя от поздрави с песни, стихове и танци .
Официални гости в празничния 15-ти септември в НУ „Христо Ботев“ бяха Борис Бояджиев – директор на дирекция „Общинска собственост и икономика” в община Троян, Елена Вълчева – главен експерт в отдел „Образование, култура, младежки и социални дейности” в община Троян, представители на училищното настоятелство, бивши учители, родители.

В празничното си слово директорът на НУ „Христо Ботев“ г-жа Мариана Митова се обърна към ученици, учители и родители с думите:
„Обръщам се към вас, мили деца от подготвителните групи, към вас скъпи първокласници, не защото тази година ще бъдем заедно за първи път, а защото имате нужда от нашата любов и грижи. Знайте, вашите госпожи са добре подготвени, мотивирани, знаещи и можещи. Те обичат децата, мислят за вашите първи стъпки в света на познанието, мислят за вашето бъдеще.
Обръщам се към вас, ученици от втори, трети и четвърти клас. Бъдете здрави, усмихнати и щастливи. Вярвайте на вашите учители, които с любов и търпение ще ви поведат към необятния свят на знанието.
Скъпи колеги, пазете най-голямото богатство на училището – нашите възпитаници. Призванието на учителя е да съхрани ентусиазма, вечния стремеж към знанието и да го допълни с мъдрост и опит. Нека любовта на учениците бъде най-ценното признание за отговорния ви труд. Желая много сили и кураж, за да продължите напред с творчески ентусиазъм и да разпръсквате светлината на знанието около себе си.
Уважаеми родители, подкрепяйте своите деца в нелекия им път, вдъхвайте им увереност, убеждавайте ги, че те със своя труд и упоритост ще станат знаещи, можещи и успешни хора.“
„НУ „Христо Ботев“ е образователна институция с традиции и възможности“ – каза още Мариана Митова и призова да се положат общи усилия, за да стане училището по-красиво, съвременно и удобно, за да бъде всяко дете в него щастливо и пълноценно. „Нека силата на знанието ни води напред и нагоре. Нека светлина да озарява пътя, по който вървим и успехите да си множим.“- каза в заключение Мариана Митова.

 

slide1slide2