ФотоГалерия
img_2955 12 3_1 4_2 img0217a imgp9483 p1140516 p1180341

УЧИЛИЩЕ СРЕД ПРИРОДАТА

Незабравим спомен от началото на лятната ваканция ще запазят учениците от НУ „Христо Ботев“ – Троян.
За тях тя започна с Училище сред природата.
То се проведе от 1 до 4 юни 2017 г. сред забележителната природа на Централен Балкан.
За II и III клас Училището беше в комплекс „Романтика“ с. Кръвеник, а за ученици от IV клас – в хотел „Панорама“ гр. Априлци.
Гръмки гласчета ехтяха от зори до късна вечер. Под ръководството на своите учителки и аниматори децата опознаваха природата и здравословния начин на живот. Ежедневни разходки, различни видове състезателни игри, тематични вечери, посещения на културни и исторически забележителности, пълноценно използване на четирите фактора за здравето – светлина, въздух, вода и храна – това бе част от ежедневието на учениците.
„ Престоят сред природата и неформалната обстановка благоприятстват за развитие потенциала на всяко дете, дават възможност на ученика да разкрие своя талант, да сподели свои мисли. Този вид общуване повишава самочувствието им, засилва тяхната мотивация да се изявяват“ – сподели Мариана Митова – директор на НУ „Христо Ботев“ – Троян.
Сега за малчуганите предстоят безгрижни и щастливи дни. А за децата от подготвителните групи, които не искат да се разделят с училището, са сформирани целодневни групи за летни дейности и през ваканцията.

Comments are closed.