„Почитай баща си и майка си, за да ти бъде добре и да живееш дълго на Земята“

Така гласи една от божиите заповеди, и ценност, в която възпитават децата в НУ «Христо Ботев» – Троян. Затова и Денят на християнското семейство, 21 ноември, беше отбелязан подобаващо. Уважение към православните ценности и неподправена обич към родителите показаха децата в двете подготвителни групи и във всички паралелки. Тържествата започнаха със запалени свещички – символ на любовта, вярата, търпението и надеждата.  С помощта на учителките си малчуганите бяха изработили къщички с 3D измерение, които подариха на родителите си – своеобразен жест на привързаност към дома, на отношение към домашния уют и към семейството. С песни, стихове, танци, сценки се създаде празнична атмосфера и се усети топлотата на този ден. Интерактивните игри, в които се включиха с голяма охота и родителите, породиха много весело настроение, усмивки и приятни емоции.

Мариана Митова – директор на НУ „Христо Ботев се обърна към родителите с думите: „Благодарим Ви, мили родители, че бяхте с нас на този свят ден, със сърце и с душа!”

Учителките призоваха учениците да уважават и обичат родителите си. Пожелаха им здраве, любов и благополучие! В края на празника децата се обърнаха към своите родители с посланието:

Ако има

кътче на земята,

при което

вечно ще се връщаме,

то нека да звучи

с две топли имена:

„Роден град“ и „Бащината къща“.slide1slide2